Windows Vista   
 

Opp
Tips og triks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slik blir Windows Vista

Den første betaversjonen av Windows Vista skal angivelig slippes i dag. Her får du oversikten over en del nyheter som vi kan vente oss i neste Windows-versjon.
 

Den første betaversjonen av Windows Vista skal være klar i dag, men allerede nå har det begynt å lekke ut informasjon om nyhetene i neste Windows-versjon.

Internet Explorer 7.0 skal bli en integrert del av Windows Vista, og skal også kunne installeres i Windows XP og Server 2003, men skal ikke støtte Windows 2000.

Her er noen av nyhetene i Internet Explorer 7.0:

  • Støtte for tabs, International Domain Name (IDN) og den skal delvis støtte Cascading Style Sheet 2.0 (CSS 2).
  • Et phishingfilter som varsler brukere hvis de surfer på nettsider som prøve å svindle deg.
  • "Add-on management" skal gjøre det mulig for brukere å slå av tilleggsprogrammer i IE.
  • "Add-on Crash Detection" skal fortelle brukere om et tilleggsprogram har forårsaket et nettleser-krasj.

Andre nyheter som er ventet i Windows Vista Beta 1:

  • En funksjon som gir mulighet for bedre overvåking av Windows. Den skal også ha innebygd Microsoft's Rights Management Services (RMS) klient som fungerer som et DRM-system for programvare, spesielt for Microsoft Office.
  • En funksjon som gjør at kjente problemdrivere ikke blir lastet. Microsoft har planer om å lage en liste over slike drivere i databasen Driver Protection List som blir en del av Windows Vista.
  • "Network Location Awareness Service" tjeneste skal samle nettverksinformasjon og gjøre dette tilgjengelig for programmer som måtte trenge en slik informasjon.
  • "Games Explorer" er et program som lager en oversikt over alle spill på PCen. Her skal du blant annet kunne se hvilke spill som ble kjørt sist.
  • P2P-tjenesten "Peer Name Resolution Service" skal gjøre det enklere for to eller flere PCer å kommunisere med hverandre. Tjenesten bruker protokollen Peer Name Resolution Protocol (PNRP) som gjør at programmer på hver PC i et nettverk eller på Internett blir kjent med hverandres Peer-navn.

 

Microsoft har også gått ut med de første skjermbildene av Windows Vista. Skjermbildene viser blant annet virtuelle mapper og pre-aero skjermbildet.

Dokumentoversikt i Windows Vista:

Virtuelle mapper:

Kontrollpanel:

Bilder og video:

Søkeresultater:

Start-menyen og søkersultater:

Start-menyen:

 

 

 

 

Startside ] Opp ] Tips og triks ] [Søk]

Copyright © 2002 Øyvind Haugland
Sist endret:  13 januar 2019
 

  Interested in this stuff? Please write to:
 

HTML Counter            stats counter