SonicWALL TZ170   
 

Opp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SonicWALL TZ 170

Brannmur

SonicWALL TZ 170 er 4. generasjon SonicWALL og erstatter TELE3, TELE3 TZ, TELE3 TZX, SOHO3 og PRO 100.

TZ 170 er en fleksibel brannmur/VPN enhet som finnes i ulike konfigurasjoner og som kan benyttes på hjemmekontoret, avdelingskontoret og opp til mellomstore bedrifter.

Alle enheter kan oppgraderes.

 

Den kommer med to LAN-porter hvor den ene har en integrert 5-ports MDIX svitsj. Det betyr at man på hjemmekontoret kan sette hjemmenettverket på den ene LAN-porten og arbeids-pcen, som for eksempel kjører VPN inn mot jobben, på den andre. På den måten skiller man arbeids-PCen fra hjemmenettverket. Da er man sikker på at hjemmekontoret ikke blir bakdør inn til bedriftens LAN.
Man kan også benytte den ene LAN-porten som en DMZ-port.

TZ 170 kommer med SonicOS 2.0 Standard som er det nye operativsystemet til SonicWALL. Det gode brukergrensesnittet i tidligere firmwareversjoner har blitt forbedret ytterligere. Det er gode veiledere som sørger for at man blir guidet igjennom oppsettet av brannmuren. Den kan oppgraderes til Enhanced utgaven som gir mange nye funksjoner. Den ene LAN-porten kan da gjøres om til en WAN port slik at man kan kjøre ISP fail-over eller annen WAN redundans med lastbalansering.
 

TZ 170 er en ICSA-sertifisert Stateful Packet Inspection brannmur med integrert IPSec VPN, slik at man har brannmur og VPN i samme boks. Brannmurytelsen er på 90 Mbps og VPN-ytelsen på 30 Mbps (3DES, AES).

TZ 170 kommer som 10-node, 25-node eller UR (ubegrenset). 10-node utgaven kan settes opp med inntil 2 VPN-tunneler (LAN til LAN VPN, dvs. fra brannmur til brannmur), 25-node og UR utgaven med 50 VPN-tunneler. Den kan håndtere inntil 6144 samtidige sesjoner.

TZ 170 har integrert støtte for SonicWALL tilleggsløsninger som Anti-Virus med vedleggskontroll, innholdsfiltrering, SGMS (managementverktøy) og ViewPoint (rapportering).

TZ 170 har mulighet for trafikkprioritering. Den kan blokkere Java, ActiveX, Cookies og Proxy. Alle modeller kommer ferdig konfigurert med beskyttelse mot Denial of Service Attack (DOS) og Distributed Denial of Service attack (DDOS).

Alle modeller har støtte for NAT (Network Address Translation) og DHCP. NAT benyttes for å konvertere private IP-adresser på LAN til offentlige IP-adresser på internett. Man kan for eksempel konvertere alle private IP-adresser til en offentlig IP-adresse. På den måten trenger man kun en offentlig IP-adresse. SonicWALL støtter både One-to-Many NAT og One-to-One NAT. SonicWALL kan settes opp både som DHCP-server og DHCP-klient.

Hvis man oppgraderer til SoniOS 2.0 Enhanced så får man en langt krafterige NAT engine med flere muligheter en Standard utgaven gir. 

SonicWALL TZ 170 har:

 • WorkPort. TZ 170 kommer med en ekstra port som kan benyttes som en WorkPort på et hjemmekontor. På den måten beskytter man arbeids-PCen mot de andre PCene hjemme som står koblet opp på HomePort (den andre porten). Ingen på hjemmenettverket vil da komme inn på arbeids-PCen og Workport og aksessere VPN tunnelen mot jobben.

   

 • Integrert 5-porters MDIX svitsj. TZ 170 kommer med en integrert 5-porters svitsj slik at flere hjemme-PCer og skrivere kan kobles opp. Man trenger ingen ekstern hub eller svitsj.

   

 • SonicWALL Security prosessor gir høy ytelse på brannmur, 90 Mbps, og VPN (AES, 3DES) 30 Mbps.

   

 • SonicOS 2.0 Enhanced . Ved å oppgradere til SonicOS 2.0 Enhanced får man mange nye funksjoner som er nødvendig i mer komplekse nettverk. Som f.eks. ISP fail-over og last balansering (benytter to WAN porter), en meget kraftig NAT engine, objektbasert management.

   

Flere tekniske detaljer finner du på: http://www.sonicwall.com/products/tz170.html

 

Startside ] Opp ] [Søk]

Copyright © 2002 Øyvind Haugland
Sist endret:  13 januar 2019
 

  Interested in this stuff? Please write to:
 

HTML Counter            stats counter