Reiseerfaringer   
 

Opp

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Her er noen reiseerfaringer fra vår 14-dagers tur med Star Tour til Kypros.

Reisen vår i juli 2012 gikk til Fig Tree Bay og hotell Blue Village Nausicaa Beach. Reisefølget bestod av 2 voksne og 2 barn (3 og 5 år). Vi betalte ca. kr. 40000,- for 14 dager inkl. bamseklubb til barna. Vi hadde ikke valgt "All inclusive".

Rask oppsummering av erfaringer:

Positivt
- Bestilling på Internet
- Bamseklubben
- Barnevennlig
- Leilighet (bortsett fra bad)
- Lokasjon på leilighet
- Uteområdet
- Tilgang til havet via brygger og strand
- Matservering
- Underholdning
- Betjening/personell
- Butikk på området

Negativt
- Internet
- Skittent på bad
- 75 % av solsenger står ubrukte men opptatte
- Dusjoppheng
- Dårlig vanntrykk/variabel temperatur
- Kakkerlakker på bad
- Luftkondisjonering i leilighet
- Velkomstpakke (mat) var ikke verdt pengene
- Dårlig informasjon om defekte treningsapparater
- Dårlig informasjon om Internet
- Treningsapparat og luftkondisjonering ble ikke fikset
- Tørketrommel ble ikke fikset
- TV programutvalg

 

 

 

 

 

BESTILLING

Bestilling av reisen ble gjort på Internet. Internet-sidene til Star Tour er enkle og informative men som med de fleste sider som inneholder mye informasjon og funksjonalitet så krever de litt tilvenning før en finner alt en leter etter.

Eneste jeg har noe å utsette på viser på bildet til høyre: "Vi er takknemlige for dine synspunkter, men har desverre ikke mulighet til å besvare dem." En sikker måte å samle seg masse solskinnshistorier fra den delen av gjestene som er så fornøyde at de bare må få skrive og takke for et fantastisk opplegg. Hvem sender inn konstruktiv kritikk uten å forvente å få noen konstruktive svar på innspillene?

 

 

 

 

Bekreftelse på bestilling kom på email som bl.a. hadde en direktelink til "Min reise". Veldig praktisk å til enhver tid finne egen bestilling uten å måtte gå omveier via en hovedportal med innlogging hver gang. Bra! Det var også enkelt å gjøre endringer på bestillingen i etterkant enten det ble gjort på Internet eller via en hyggelig person hos Star Tour. Siden vi bestilte leiebil som ble hentet på flyplass hadde vi ikke behov for opprinnelig bestilt bussreise fra flyplass til hotell. Denne ble enkelt avbestilt og penger tilbakebetalt. Veldig bra!

REISE

Flyturen gikk tur/retur Stavanger - Larnaca. Avreise ut kl. 18:30. Avreise hjem kl. 01:15.
Hele familien fikk sitte sammen. De nye 737-ene til Norwegian er komfortable selv om det er begrenset med benplass.

Noen irritasjonsmomenter:
- Panelet for kanalvalg som sitter i armlenet bygger så det blir en forhøyning der albuen treffer når en sitter å leser.
- Barnefilmen som gikk på skjermene i takkonsollen så ungene lite til siden det ikke er en skjerm for hver seterad. Dermed så de bare stolryggen foran.
- Aktiviteten er allerede i overkant stor i midtgangen. Når nå også Taxfreesalg skal foregå i utstrakt grad så blir det i meste laget når passasjerer ønsker å få sove litt på kvelden/natta. Spesielt irriterende på hjemreisen da alle ble vekket kl. 04:00 av at de 7? som hadde forhåndsbestilt taxfree-varer nå skulle betale for disse (vi skulle lande 05:15).

LEILIGHET

Vi ankom hotellet Blue Village Nausicaa Beach med leiebil kl. 02:00. Det var bra med parkering på hotellet. Vi fikk sjekket raskt sjekket inn og flyttet inn i vår leilighet. Der ventet velkomstpakken som vi hadde betalt 320,- kr. ekstra for. Når vi kommer med barn så hadde jeg nok forventet at det var brød fra dagen før og melk. Vi fikk toastbrød og vann/øl. Ikke verdt pengene altså. Pakk heller med litt brød, tubepålegg og en flaske vann hjemmenfra og spar 300,- kr.


Vi fikk tildelt en leilighet som lå på hjørnet av hele området og dermed usjenert til og med bra utsikt. Veldig bra!
Leiligheten hadde et felles stue, kjøkken og soverom samt bad og ekstra soverom i tillegg. Det fungerte bra å legge barn på soverom og flytte disse til senger i stuen senere på kvelden.


Dyreliv på terassen. Den var ca. 15 cm lang.                            Denne stod å døren.

NEGATIVE SIDER MED LEILIGHET

Internet:

Løsningen som tilbys i dag koster 40 Euro pr. uke. Dette er etter min mening blodpris, spesielt med tanke på hvordan det fungerer. Hvor mye av de 40 Euroene som tilfaller Star Tour skal jeg ikke spekulere i.

Star Tour bruker en lokal Internet-leverandør som kaller seg for "Short Circuit Online". Det trådløse nettverket dekker hotellområdet men for å ta det i bruk trenger en brukernavn og passord som oppgis i nettleseren. Det er kun mulig å være tilkoblet med en bruker om gangen. Det er ikke uvanlig at en familie i dag har 4-5 smarttelefoner og kanskje et nettbrett og en pc i tillegg. Da blir det håpløst å ha en samtidig bruker. Det vanlige hos mange er nettopp av en sitter på samme tid på Internet. I dette tilfellet må en da kjøpe et abonnement pr. bruker. Latterlig!!

Det er en ting å betale mye for noe som virker bra, men det var ikke heller tilfelle her. Brukte først 1,5 døgn på testing. Det var fryktelig ustabilt og falt ut hver gang en ny Web-side skulle åpnes. Konkluderte med at grunnen muligens var at belastningen tilfeldigvis var høy med mange samtidige brukere. Testet regelmessig i 1,5 døgn uten at det var tegn til bedring. Gikk derfor til resepsjon for å få pengene tilbake. Ble litt overrasket da betjening umiddelbart kom med en esktern antenne jeg skulle bruke. Hvorfor ble jeg ikke informert fra starten av om at dette kunne være nødvendig. Hadde spart meg for mye styr med testing og irritasjon. For dårlig, Star Tour!!
Var ikke veldig overbevist om at en ekstern antenne skulle løse alle problemer men det ble faktisk en hel del bedre. Nå fungerte det brukbart så lenge jeg brukte det sammenhengende. Etter at det ikke hadde vert brukt på en stund måtte brukernavn og passord legges inn på nytt. Tungvint, men til å leve med. Prøvde det også på min iPhone og iPad og det fungerte  Men når jeg så skulle tilbake på pc-en fikk jeg følgende feilmelding: "No more sessions are allowed for user vz6kk".

Dette skjedde selv om jeg hadde koblet iPhone og iPad fra det trådløset nettverket. Prøvde å deaktivere trådløst nettverk på begge enhetene og fikk da etter en stund logget meg på Internet på pc.

Fikk også denne feilmeldingen periodevis:

I tillegg var det flere tilfeller av at jeg fikk beskjed om vellykket pålogging uten at jeg kom på Internet. Den samme siden kom opp på ny gjentatte ganger:

Er litt usikker på om Star Tour har tatt inn over seg hvor viktig dette mediet er for mange, selv i ferien. Rask oppsummert er min mening at Star Tour burde tilbudt en trådløs Internet-løsning som var inkludert i prisen og som de driftet selv. Dette påbeløper ikke store kostnader i dag siden utstyret som nyttes har rast i pris.

 

Problemer med bad


En god dusj er noe av det viktigste i en leilighet. Dette var på ingen måte bra nok i vår leilighet.
Venstre bilde: Dusjopphenget klarte ikke å holde dusjhodet oppe (når den ble brukt) noe som resulterte i at den måtte enten stå rett opp eller holdes i handa.
Høyre bilde: Vanntrykket var veldig ujevnt og til tider så lavt at vender på krane slo seg over og begynte å tappe i badekaret i stedet for i dysjhodet. Variasjon i kaldtvann førte til farlige situasjoner siden det ble veldig varmt når kaldtvann plutselig forsvant. Noe av årsaken til det lave trykket var sansynligvis at vi bodde i 3.etasje.


Måten håndklestativet er montert på forteller kanskje noe om de andre, mindre synlige men mer alvorlige manglene med badet.


Dette bildet er tatt på badet like etter vaskehjelpen hadde vert der......

 


Sluk i vask var ute av justering så vi måtte fjerne sluklokk for å få vannet til å renne ut. Mulig det var her kakkerlakkene vi møtte på badet kom inn?

TV programtilbud:

Nå er ikke TV veldig viktig på en sydenferie men det blir egentlig latterlig å reklamere til nordmenn med TV m/sattelitt inkludert når tilbudet er en svensk kanal, en infokanal, en engelsk nyhetskanal og resten kypriotisk/greske/franske kanaler. Useriøst, Star Tour!

 

Luftkondisjonering:

Fungerte ikke bra når det var 40 grader ute.

 

OMRÅDE


Utsikt fra bassengområdet. Veldig praktisk å ha brygger ut i sjøen for et avkjølende bad og samtidig muligheten for å gå til stranden 100 meter bortenfor.


Uteområdet var veldig bra men det var frustrerende å ikke finne ledige senger når 75% av dem er opptatte men ikke i bruk! Denne praksisen må Star Tour kunne gjøre noe med.

 

 

AKTIVITETER


BAMSEKLUBB


Bamseklubben for barn på 3-6 år viste seg å være et veldig bra opplegg både for barn og foreldre. Barna fikk en avkobling og muligheten til å ha det gøy med andre barn og foreldrene fikk barnepass. Bamseklubben var åpen de fleste dager kl. 10:00 - 12:00. Det var forkjellig program hver dag og både opplegget og ledere virket bra drillet. Ungene var alltid fornøyde klar for å gå i klubben dagen etter. Det er et bra tegn. Takk til flinke ledere!

Det er også Super kids klubb for barn på 7-12 år.

FASILITETER

TRIMROM


Med barna på Bamseklubb var det ideelt å ta seg en tur på trimrommet. Store vinduer med utsikt til badebassenget. Bildet viser kun noen av apparatene.Et par negative ting var at 2 av 3 tredemøller var ute av drift (den til venstre) eller delvis defekte (den til høyre) hele perioden vi var der. Kjedelig siden det var disse som var mest populære (av totalt 15 apparater var det tredemøllene som ble brukt 90% av tiden) og dette medførte kø. Det er for dårlig at dette ikke fikses i løpet av 14 dager (eller mer?) i høysesongen.

Problemet med tredemølla som var delvis defekt var knappepanelet på bildet til høyre. Ble fortalt av en ansatt at panelet ikke tålte fuktighet. I så fall veldig uheldig med tanke på at det er plassert så det kommer rett under ansiktet til den som trener. Uten panelet kunne ikke hastighet justeres opp/ned og programvalg kunne ikke gjøres i meny. Valgte en derimot manuell justering kunne hastighet justeres med numerisk tastatur (det i bakgrunnen på bildet). Tredemølla kunne dermed vert brukt hvis det hadde stått en lapp som beskrev hvordan. Det var nemlig ikke bent frem å finne ut av dette selv. Her må Star Tour bli flinkere med informasjon.

 


Et annen problem på trimrommet var varmen. Første uken vi var der var temperaturen utendørs tett oppunder 40 grader. Trimrommet var utstyrt med 3 varmepumper for kjøling. Disse var mye av tiden delvis eller helt ute av drift. Blir fort varmt å trene da, med oppunder 40 grader utenfor og store vindusflater. Her burde det også blitt gjort en større innsats for å holde disse i drift.

 

 

 

 

 

 

Startside ] Opp ] [Søk]

Copyright © 2002 Øyvind Haugland
Sist endret:  13 januar 2019
 

  Interested in this stuff? Please write to:
 

HTML Counter            stats counter