California   
 

Opp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wild West Tour 16 dager Få med deg høydepunktene i det vestilige USA på denne flotte turen.


Program dag for dag
Dag 1: Ankomst Los Angeles

Dag 2: Los Angeles - Palm Springs ca 306 km
Vi forlater LA og kjører gjennom et flott landskap frem til Palm Springs.

Dag 3: Palm Springs - Laughlin ca 373
Vi reiser nordover og tar etterhvert inn på legendariske Highway 66 gjennom Mojave ørkenen.

Dag 4: Laughlin - Grand Canyon ca 394 km
Vi kjører inn i Arizona og kommer til Grand Canyon.

Dag 5: Grand Canyon - Monument Valley ca 274 km
Vi forlater Grand Canyon og reiser videre gjennom et Navajo-indianer reservat. Overnatting i Kayenta.

Dag 6: Monument Valley - Bryce Canyon ca 547 km
Vi krysser Colorado River og kjører gjennom steder hvor filmen "Thelma & Louise" ble spilt inn.

Dag 7: Bryce Canyon - Las Vegas ca 402 km
Vi besøker den flotte Zion National Park, før vi kommer til Las Vegas.

Dag 8: Las Vegas
Vi tilbringer dagen i denne spesielle byen.

Dag 9: Las Vegas - Mammoth Lakes ca 563 km
Vi reiser vestover gjennom Death Valley, et sted nesten helt uten skygge og dermed svært varmt i sommermånedene.

Dag 10: Mommoth Lakes - Yosemite ca 241 km
Vi reiser inn til Yosemite, en av USA's flotteste nasjonalparker.

Dag 11: Yosemite - San Fransisco ca 322 km
Vi kommer inn i California og kjører videre til flotte San Fransisco.

Dag 12: San Fransisco
Vi nyter dagen i San Fransisco.

Dag 13: San Fransisco - Monterey ca 193 km
Vi kjører nedover Stillehavskysten og kommer frem til flotte Monterey.

Dag 14: Monterey - Pismo Beach ca 245 km
Vi fortsetter sørover langs Highway 1 og kommer frem til Pismo Beach.

Dag 15: Pismo Beach - Los Angeles ca 362 km.
Vi passerer bl.a. Santa Barbara og Santa Monica på vei til Los Angeles.

Dag 16: Avreise Los Angeles
En fantastisk tur er over.

Husk at du kan utvide oppholdet ditt både før og etter rundreisen hvis ønskelig. Dette oppholdet er på egenhånd.

 


Reisebrev fra California  Going West - The American Dream

Det kriblet i magen da vi landet i verdens største småby; San Francisco, byen som er kjent for sin radikale kultur og sine spesielle cable-cars. Her skulle vi tilbringe fire av dagene på vår 10-dager lange ferie. Et besøk på Fishermans Wharf stod først på programmet. Fra Pier 39 tok vi et baycruise til Golden Gate Brige og Alcatraz, den beryktede fangeøya som tidligere huset samfunnets verste gangstere. Dagen ble avsluttet med verdens beste hamburgere i kunsterbyen Sausolito. Nam-nam!!!!


Fra Twin Peaks, den høyeste av de 32 høydene byen er bygd opp på, kjennes byens mangfold langt ned i magen: Downtown med sine spisse skyskrapere, finansdistriktet og et steinkast bortenfor; Chinatown med sine fantastiske butikker og billige mat. Dette er faktisk det største kinesiske samfunnet utenfor Asia med over 200 000 innbyggere av byens totalt 750 000.

Noen bakker derifra ligger North Beach, hvor mange beat-forfattere hentet sin inspirasjon og banet vei for hippi-bevegelsen, som den dag i dag lever i beste velgående på Haight-Ashbury. og selvfølgelig Union Square da, med sine gode shoppingmuligheter. I det hele tatt har denne byen utrolig mange spennende attraksjoner man må få med seg.

Ved avreise fra San Francisco hentet vi vår leiebil, som selvfølgelig var bestilt hjemme i Norge før avreise. På denne måten sparte via ca 40 % sammenliknet med å leie der borte. En helt ny bil med navigasjonssystem ventet på oss, men før vi satte kursen sørover måtte vi kjøre "The crookiest street in the world", nemlig Lombard Street, med 27 graders helning og en fartsgrense på 8 km/t.

Highway 1
Til tonene av "I left my heart in San Francisco" begynte vi på de 630 kilometerene mot Los Angeles. Vi ville selfølgelig ikke kjøre motorveien, men den flotte kystveien som kalles Scenic Route 1. Etappen denne dagen var ikke så lang og vi hadde bestilt rom på et lite Bed & Breakfast med bare tre rom i Monterey. Rommet vårt hadde egen peis og en utsikt over de flotte klippene. Feriemodusen var på topp. Byen ligger ca 2 timers kjøring sør for San Francisco. Monterey er kanskje mest kjent fra John Steinbecks roman Cannery Row, men også som Californias første hovedstad. Den største attraksjonen her er The National Aquarium, som er et av verdens største.

Strekningen mellom Monterey og Carmel heter 17 Mile Drive og er kanskje en av de vakreste delen av Highway 1. Den er faktisk en egen nasjonalpark og det koster 8 dollar å kjøre her. Langs veien ligger det mange fine rasteplasser og golfbaner, og her finner du også en av de mest ekslusive golfbanene i USA; Pebble Beach. Lengre sør dukker Carmel opp, en koselig kunstnerby med små hus, mange kunstgallerier og koselige restauranter. Vi inntok et utsøkt måltid på Casanova, med sin flotte vinkjeller. Men også Clint Eastwoods gamle restaurant Hogs Breath er å anbefale.

Så fortsatte eventyret nedover den 115 km lange kystveien til San Simeon. Fjellet stuper rett ned i havet der de hvite strendene tar imot voldsomme bølger fra Stillehavet, og den smale tofelts-veien slynger seg over smale broer og langs dype viker. Det er som om å kjøre i en film, Dette er en av verdens vakreste bilturer, og den er faktis med på National Geographics liste over de 50 stedene man må besøke i løpet av livet. Vi kan ikke annet enn å være enig i denne påstandene.

Vel fremme i San Simeon kan man besøke eventyrslottet Hearst Castle, som aviskongen William R. Hearst bygget i 1919. Det er fylt med uvurderlige skatter og er i dag et museum. Vi passerte også et klenodie i amerikansk overnattingshistorie; Madonna Inn - et hotell med 109 rom, som alle er forskjellige innredet. Likt for alle er dog en meget glorete stil. Litt lengre sør ligger Pismo Beach, hvor vi tilbrakte en kveld. Dette er et yndet weekendreisemål for stressede byboere fra Los Angeles, med flere koselige moteller med en herlig utsikt over havet. Et "must" er et besøk på cowboyrestauranten F.McLintocks, hvor begrepet "Everything is big in America" virkelig kommer til sin rett. Det kan vi skrive under på - porsjonene her var enorme!

Englenes by
Neste stopp for oss var Solvang, en liten dansk by som byr på vindmøller, danske wienerbrød og Gammel Dansk. Vi kjørte så videre over Santa Ynez fjellene og skimtet så Santa Barbara. Langs hovedgaten State Street ligger mange koselige uterestauranter, og de brede strendene er utmerket for både soling og strandaktiviteter. Her finner man den sydligste vinproduksjonen i California og det er mulig å besøke vingårder og selvfølgelig smake litt da.

Litt lengre syd var det dags for shopping på Camarillo Premium Outlets, med merkevarer til meget gunstige priser. Turen gikk så videre langs kysten forbi Malibu, hvor mange kjente filmstjerner har sine flotte villaer, og frem til Santa Monica. Dette er en av de 80 byene i Greater Los Angeles, Englenes by.
Santa Monica er et utmerket sted å ha som base når man besøker byen, med koselige gågater og restauranter. Et besøk på Venice Beach stod selvfølgelig også på programmet. Dette er kanskje den mest populære av alle de mange strendene LA kan by på. Vi var glade for å ha leiebil, for avstandene her er store og den offentlige kommunikasjonen ikke altfor godt utbygd. Vi cruiset opp Santa Monica Boulevard til Sheryl Crows "All I wanna do is have some fun" på utkikk etter filmstjerner i Beverly Hills. Det nærmeste vi kom var butikkene på Rodeo Drive, der Julia Roberts shoppet i Pretty Woman. Da var det enklere å finne filmstjerner i Hollywood, på The Walk of Fame utenfor Mann's Chinese Theatre og The Kodak Theatre, der Oscar utdelingen finner sted. Vel, og merke på fortauet på de mer enn 1900 bronsjestjernene da!

Vi satte så kursen til en av de største fornøyelsesparkene her; Universal studios. Her kunne vi selv være filmstjerner for en dag. Dette er fortsatt et arbeidende filmstudio, så er du heldig kan du havne midt i en filminnspilling. Alle attraksjonene her er basert på kjente filmer som Jurassic Park, Spider Man, Back to the Future osv. Avstandene i byen her er store og det tok oss nesten to timer på trafikkerte motorveier å komme til Anaheim, en annen by i LA. Her ligger the "Happiest Oace on Earth" - Disneyland. Dette er den orginale Disneyparken, med flotte parader og attraksjoner for store og små. Vi hadde satt av en hel dag her, for vi ville også få tid til et besøk i California Adventure, som er den nyeste Disneyparken. Her er det både berg og dalbaner, pariserhjul og fallende heiser i Tower of Terror. Den mest effektive måten å få mest mulig ut av parken er å bruke et Fast Pass. Da slipper du å stå for lenge i kø i attraksjonene.

Nesten til Mexico
Vi måtte selvfølgelig legge inn et besøk i San Diego; "The Birthplace of California". Dette er en sjarmerende og idyllisk by nær den meksikanske grensen. Vi faller ikke for fristelsen til å besøke Tijuana denne gangen, men inntok i stedet en bedre meksikansk middag med tilhørende Margaritas i Old Town. Turen vår gikk mot slutten og vi ville ta en avskjedsfest. Da var Gaslamp Quarter det rette stedet. Et historisk område fra 1800-tallet med det meste i gangsavstand, noe som er uvanlig i en amerikansk storby.

Vi kunne selvfølgelig ikke være her uten å besøke Shamu - den verdenskjente spekkhuggeren i Sea World. Her kan du også oppleve delfiner, haier, sjøløver og pingviner. Hvis du er glad i dyr kan du også besøke San Diego Zoo, en av de beste i verden og Wild Animal Park, der dyrene går fritt og det er mulig å dra på safari.

Vår tur er over, men at vi kommer tilbake - det er helt sikkert! For det er så mye mer vi vil oppleve. Neste gang kjører vi nok til Las Vegas, bare 5 timer fra Los Angeles og tar turen til Grand Canyon. Eller kanskje reiser vi reiser videre vestover - til Hawaii. Mulighetene er mange.

Vi satt igjen med et inntrykk av hvor enkelt det er å være turist i USA. Servicegraden er meget bra, folk er vennlige og omgjengelige og fremfor alt gir det mye "value for money" på grunn av den lave dollarkursen.

Som Californias guvernør Arnold Schwarzenegger så godt sier det; "I'll be back!"

Hilsen en for fornøyd og California-frelst turist
 

 

California Dreaming

Av VG Netts leser Kenneth Nilsen

For noen år siden gjennomførte jeg og tre kamerater en stor drøm. Vi dro til California for å besøke alle de stedene vi hadde hørt om, og sett på film. Ikke ante vi da hvilke steder vi ville like, og hvilke vi kunne droppet. Men det vet vi nå.

Steak House rett ovenfor hotellet i Sunset Blv.
Utenfor Vancouver Island.
Vi fløy via Paris til Los Angeles. Og tilbrakte de første nettene på et supert hotel i Hollywood, som har vært stamsted for mange kjendiser, bl.a. Marilyn Monroe – Hollywood Roosevelt Hotel.

 

Her hadde vi basseng med bar på hotellet, bare 50 meter fra Walk of Fame. Noe av det første vi gjorde, var å ta en tur til Santa Monica og Venice Beach. Der er det suverent å gå på rollerblades.

 

Umulig å kjede seg
I Hollywood er det umulig å kjede seg på kveldene. Med alle sine barer, nattklubber, stand up show og restauranter. Vi besøkte også Universal Studios og Six Flag, som er to av de beste fornøyelsesparkene i USA. Jeg har besøkt LA to ganger etter dette, og stortrives her. Men jeg vil anbefale å bo mer midt på Sunset Boulevard enn der vi bodde første gangen, for å ha utelivet mer rett utenfor døren. Mitt stamsted er blitt Best Wester Sunset Plaza.

 

Turen gikk så videre til Santa Barbara på vei nordover mot San Francisco. Santa Barbara er en koselig, men livlig liten spansk by som det er verdt å bo et par dager i. Videre nordover på Highway 1, besøkte vi en "dansk" by som heter Solvang. Denne byen er nesten mer dansk enn du finner i Danmark..

 

Highway 1
er en vakker vei å kjøre på, og du må bestemme deg for om du vil besøke Hearst Castle. Det gjorde ikke vi. Men derimot besøkte vi noen elefantseler som lå og solte seg like nedenfor veien. De luktet vondt, og så ganske skumle ut.

 

Carmel er nok et fint sted for par, men vi snudde når vi så alle som gikk ned til stranden for å se på soloppgangen. Neste stopp skulle derfor være fire mil sør for San Francisco. Men vi hadde ikke bestilt hotell, og det var en kjempetabbe. Vi fant ikke noe hotell på en strekning på fire mil, og var plutselig i San Francisco midt på natten. Vi fikk heller ikke noe hotel i der, og ble tvunget til å sove i bilen på en parkeringsplass.

 

Frisco ikke favoritt
Dagen etter fant vi et ledig slitent motell, og rekte SF rundt. Artig å se alle de kjente stedene, som hårnålsveien. Men SF blir ikke min favoritt. Så gikk turen innover i landet.

 

Vi var på vei mot Las Vegas, men først bestemte vi oss for å besøke Lake Tahoe, et populært feriested for amerikanere. Både sommer og vinter. Og det var et godt valg. En spennende liten by ved en stor innsjø. Byen er delt mellom California og Nevada, noe som er veldig tydelig. Den californiske delen består av små lave hus. Men krysser du det riktige lyskrysset, står kjempehotellene med sine kasinoer og venter på deg. Absolutt et sted å anbefale.

 

Viva Las Vegas
Etter fire dager i Lake Tahoe gikk turen til Las Vegas gjennom Death Valley. Las Vegas var kanskje det jeg hadde gledet meg mest til. Og det skuffet ikke! Neonlysenes hovedstad, var akkurat så fasinerende som jeg hadde forestilt meg det. Vi bodde på et suverent hotel for 300 kroner pr. pers. Luxor. Flotte rom, og fem svømmebasseng. Og temperaturen var aldri under 40 grader.

 

Det høres varmt ut, men airconditionen fungerer overalt når du ønsker å komme unna solen. Jeg har også vært i Las Vegas to ganger siden, og lengter hele tiden tilbake dit. Jeg liker å spille. Men det er ikke bare det. Det er showene, nattklubbene, restaurantene, og at man får mye for pengene. Etter fire dager i Vegas, gikk turen til Oceanside. Ca. 15 mil sør for LA. Rett nord for San Diego. Det er hit du må dra om du ønsker badeferie. Og det hadde vi den siste uken av ferien. Totalt sett, vil jeg si at dette er en av de beste feriene jeg har hatt. En variert ferie. Mye god mat. Og et utrolig gjestritt folk.


 
Tips:
Dersom jeg skal komme med noen anbefalinger, så må det være at man legger litt tid i planleggingen. Bestill så mange netter du kan hjemmefra. Og prut. På en og samme telefonsamtale klarte jeg å prute fire ganger på prisen på hotellet.

Bestill også leiebil hjemmefra, da er du sikker på at du får de riktige forsikringene. Det blir garantert billigst. Og drar du til LA, så er det bare Hollywood som gjelder. I Downtown er det steder ikke engang politiet tør å være på kvelden. Men på opplyste steder, er det nok ikke mer skummelt i USA enn i Oslo.

Senere har jeg vært et par andre steder som jeg vil anbefale: Palm Springs som ligger mellom Los Angeles og Las Vegas, Grand Canyon, Vancouver og Vancouver Island i Canada, nord for Seattle og New Orléans.


 

(25.03.2006)


Bli med til det sofistikerte CALIFORNIA !

10 - 20. november 2006

Etter noen dager i elegante San Fransisco og vindistriktet kjører vi sydover på HIGHWAY ONE langs Stillehavet og opplever en spennende natur med sjøløver. Vi besøker Steinbecks Monterey, kunstnerne og Clint Eastwoods Carmel. Vi besøker slottet til aviskongen W.R. Hearst og ender opp i pulserende Los Angeles med Hollywood, Beverly Hills, museer og strender. Denne kulturreisen gir deg også et innblikk i det mangfold California har å by på.

Dag 1, 10. november 2006
Flyet vårt går fra Gardermoen kl 0640 og vi ankommer San Francisco kl 1330 lokal tid. Det er mulig å reise fra andre norske byer også. Med 9 timers tidsforskjell er det godt å ha en rolig kveld. Ved ankomst kjører vi til hotell Mark Twain som ligger i nærheten av Union Square- ”midt i smørøyet”. Her bor vi i 3 netter. I San Francisco vil vi ha mange spennende opplevelser. Det er masse å se og gjøre og det et godt utbygd med buss, trikk, undergrunn og ”Cable Car” system som vi vil benytte oss av.

Dag 2 og 3, 11. - 12. november 2006
San Francisco skal utforskes. Fra hotellet vårt er det ikke langt til inngangen av Chinatown som vi spaserer gjennom. Selvsagt prøver vi også de velkjente Cable Cars, går langs svingete og velkjente Lombard Street, besøker Fishermans Warf og flere museer. Nye SFMOMA (Museum of Modern Art) ligger like ved Moscone Center og Yerba Buena – et nyoppbygd område med flott arkitektur. Vi besøker også Legion of Honor - et storartet museum med utsikt over Golden Gate broen og med utsøkt Europeisk kunst og De Young et nybygget museum i Golden Gate Park med utsiktstårn og kunst fra hele verden.

Dag 4, 13. november 2006
Etter fine dager i San Francisco reiser vi over Golden Gate mot Napa Valley hvor vi besøker en av de store vingårdene. På vei mot Monterey stopper vi i Salinas på Steinbecksenteret. I Monterey, gullgraverbyen som ble Californias første hovedstad overnatter vi i to netter.

Dag 5, 14. november 2006
Montereys ”Cannery Row” er kjent fra Steinbecks roman ved samme navn og er i dag Montereys historiske gate. De gamle fabrikkbygningene er gjort om til butikker, restauranter og museum. Her ligger også Monterey Bay Aquarium som bl.a. har en egen avdeling med maneter og viser det rike sjølivet langs Californiakysten. Akvariet ligger der Knut Hovden i 1916 bygde sin fiskehermetikkfabrikk. Denne dagen er det mulig å spille golf på Pebble Beach eller andre berømte baner for de som ønsker det.


Dag 6, 15. november 2006
Vi kjører så videre langs den berømte veien med bomstasjon ”17 mile Drive” til den lille vakre byen Carmel. Denne sjarmerende småbyen har hatt Clint Eastwood som borgermester og her har mange filmstjerner bosatt seg. Doris Day er ca åtti år og bor her med sine hunder. Hun eier et av hotellene i byen. Under de store trærene ligger det små hus med gallerier, butikker og restauranter. Vi fortsetter ferden langs Highway 1 og etter et par timers kjøring med mange stopp for å se på den fantastiske kyststripen, med fjellsom stuper ned i havet og på strendene der nede ligger det sjøløver og sjøelefanter i haugetall. Så kommer vi til San Simeon hvor attraksjonen er Hearst Castle. Den praktfulle bygningen ligger oppe i åsen med utsikt over havet. Her bygget avismagnaten William Randolph Hearst sitt slott og fylte det med kunst fra Middelhavslandene. Han flyttet hele rom og bygget huset etter størrelsen på rommene han hadde kjøpt i Frankrike, Spania og Italia. Svømmehallen innendørs er laget i mosaikk med gull og grønt og på terrassen forann huset har han lagt et praktfullt basseng omkranset av romerske søyler og deler av et tempel og utsikten over Stillehavet....helt fantastisk. Biblioteket, hagen, stuene og soverom er en opplevelse. Her bruker vi mye av dagen og slapper etterpå av på hotellet vårt i den lille byen Cambria.

Dag 7, 16. november 2006
Vi fortsetter sørover og stopper i San Louis Obispo på Madonna Inn - et hotell med innredning som vi vil kalle ”Harry”, røde hjerteformede sofaer, sjokk-rosa lyktestolper osv. Vi fortsetter så til den danske byen Solvang. Her er husene bygget som typisk danske og vi spaserer litt i gatene. Ved Santa Barbara er vi innom Cold Spring Tavern som er en 100 år gammel stagecoach stopp. Vi overnatter en natt i trivelige Santa Barbara.
Dag 8, 17. november 2006
Etter en rolig morgen i trivelige Santa Barbara kjører vi langs kysten mot Los Angeles .

Dag 9 -10, 18. og 19. november 2006
Vi busser rundt i Los Angeles og opplever Hollywood, Venice beach og Santa Monica. Los Angeles er spredt utover et stort område og vi kan ikke klare alt på en dag. Men vi konsentrerer oss om å besøke de mest kjente områdene med bl.a. Hollywoods ”Walk of Fame”, Kodak bygningen hvor Oscar utdelingen finner sted og Beverly Hills. Venice Beach og Santa Monica med et yrende folkeliv. De som vil kan besøke Huntington Gardens som er en fantastisk botanisk hage og kunstsamling med Engelsk 1700 talls kunst og ligger i San Marino. Inkludert er besøk til J Paul Getty museet som har en stor samling europeiske malerier, skulpturer og europeiske og amerikanske fotografier. Her tar vi en monorail for å komme opp til museet som er bygget i ”Funkis” stil av Italiensk kalkstein og er bare noen år gammelt. Utsikten og byggningen i seg selv er også veldig interessant. Vi kan også besøke Universal Studios. Vi vil en av dagene i Los Angeles arrangere besøk og konsert for de som ønsker å være med i den nye og flotte Walt Disney Concert Hall som ligger ved siden av hotellet vårt. Bygget av samme arkitekt som Guggenheim i Bilbao, et spennende bygg. Det er bare noen få år gammelt og betalt av fru Disney.

Dag 10, 21. november 2006
Dette er avreisedagen vår og vi har en rolig formiddag før avreise. Et besøk til Japan Town eller Chinatown som ikke ligger langt fra hotellet er å anbefale. Flyet vårt går fra Los Angeles flyplass kl 1545 og avreise fra hotellet er kl 1200.

Dag 11, 22. november 2006
Vi ankommer Amsterdam kl 1120 og fortsetter derfra til Oslo kl 1345 med ankomst 1530.

Turen koster Kr 15.990,- pr person i dobbeltrom. Enkeltromstillegg kr 3.500,-Skatt og oljetillegg som pr 1.3.2006 er 1650,- kommer i tillegg.

Min. 15 reisende. Blir det mellom 10 og 14 personer vil prisen bli kr 1000,- høyere.

Tillegg for reise fra Bergen, Kristiansand og Stavanger kr 700,- pr person. Fra Torp er det samme pris. Tillegg for reise fra Trondheim kr 1100,- pr person. Tilleggsprisene forutsetter at vi får plass.
Prisen inkluderer: Sightseeing og transport i henhold til reiseruten.
10 netter på hotell med frokost, besøk i Vingård, inngangspenger til Hearst Castle og J P Getty Museet.
 

Hotellene er:
Dag 1 - 4 Hotell Mark Twain, San Francsico
Dag 4 - 5 Casa Munras Hotel, Monterey
Dag 6 Best Western Cavalier Oceanfront, Cambria
Dag 7 - Best Western Peppertree Inn, Santa Barbara
Dag 8 – 11 Omni Hotel, Los Angeles

 


12, April 2006

11-12.04.2006 Los Angeles

Filed under: U.S.A - East Coast — ccreise @ 16:00
11.04.2006 Tirsdag nr 2 - Los Angeles
Vel fremme var det kaldt! Hehe.. Vi som er vandt til over 30 grader nå var det kjølig og komme til under 20 grader. Men det er heldigvis varmt I sola :) Etter og ha tatt bussen bort til AVIS fikk vi leiebilen vi hadde bestilt på forhånd. De hadde ikke akkurat den vi ville ha. Så vi fikk en større en :) Chevrolet Impala. Svær amerikansk sedan :) Først brukte vi litt over en time på turen til hotellet som skulle ta ca 30 minutter etter en liten omvei og sightseeng :) Tar litt tid og lære skiltinga og kjøremønsteret. Men rettningssansen er på plass! Etter å ha installert oss på rommet brukte vi bilen og rettningssansen for og komme oss ned til Santa Monica. Det er her de har den kjente brygga med tivoli på og stranda hvor de spilte inn Baywatch. Vi spiste middag på brygga og så på solnedgangen samtidig. Bubba Gump Shrimp Co het resturanten. Kjent for dere som har sett filmen Forest Gump :) Carina spiste ihvertfall reker fra ei lita bøtte hehe.. :)

12.04.2006 Onsdag - L.A Universal Studios Hollywood
Idag var det bare og komme seg opp og kjøre til Hollywood og Universal Studios. Her hadde vi tenkt til å bruke et par-tre timer, men ble her hele dagen. Vi kjøpte sånne billetter så vi slapp og stå I kø og fikk de beste plassene. Heftige saker!! Vi kjøpte også spis så mye du vil pass. Så vi tørsta og sulta ikke ihvertfall :) Ikke rart amerikanere blir feite! Vi fikk med oss alle show og rides uten om en. Ikke værst :)
På kvelden satte vi kursen tilbake til Huntington Drive hvor vi bor. På veien tilbake kjørte vi innom et supermarked. Her hadde frokostblanding I alle farger og varianter. Ganske fasinerende. Bra utvalg hadde de I det meste utenom potetgull. Må ha vært no feil med den butikken her. Men vi klarte og finne en “liten” pose uansett :)

18, April 2006

13-18.04.2006 - Las Vegas, Grand Canyon, Santa Barbara og San Francisco

Filed under: U.S.A - West Coast — ccreise @ 23:00
13.04.2006: L.A - Lasa Vegas
Idag startet vi dagen med en liten yoghurt før vi kjørte til Beverly Hills og gikk litt rundt og kikka inne på et kjøpesenter der.. Før vi dro litt lenger oppi gata til Hollywood boulevard hvor alle stjernene er felt ned I fortauet. Her gikk vi og kikka litt før klokka begynte og bli seint og vi satte kursen for Las Vegas. Vi stoppa på veien og spiste på MC for første gang I USA hehe.. Var det eneste som var I nærheten når vi ble sultne. Var ikke akkurat sinnsykt mange resturanter ute I ørkenen. Turen tok noen timer, men det var skikkelig fett og plutselig få Las Vegas skyline’n I horisonten. Vi cruise’a ned The Strip(Las Vegas Blvd) og fant hotellet vårt Stardust.

14.04.2006: Las Vegas
Starta dagen med og kjøre opp stripa(The strip) til Stratosphere Casino. Det er radiotårnet med fornøyelses park på toppen. Vi spiste frokost nede på en 50’s dinner hvor servitørene plutselig tok en trall en gang I blandt. Etter det dro vi til Las Vegas Fashion Show. Et svæært kjøpesenter nedi gata. Var fire-frem departmentstores inne. Plus masse brandshops. Kikka innom noen av butikkene her og spiste en diiiiger kanelsnurr med melis. På kvelden gikk vi ltt rundt og kikka på flere av casinoene før vi dro på et show på The Aladdin casino. Var et show med litt forskjellige temaer het faktisk “The Variety Show”. Etter showet kikka vi innom et par Casinoer til før vi tok kvelden. Nok av feite gamlinger som prøver og klemme inn rumpetasker innimellom valkene sine. Et trist men morsomt syn :) 80′tallet herjer fortsatt her I vegas.
15.04.2006: Grand Canyon
Startet daen med en lett frokost I lobbyen før vi satte kursen mot grand canynon I arizona. Det første vi kom til var Hoover dam som vi kjørte over. På veien videre var det masse ørken og fjeller. Ganske heftig landskap. Mesteparten av veien går oppover tror Grand Canyon ligger på ca 6700feet tror det blir ca 2300 meter over havet. Når vi kom dit sjekka vi alle helicopter firmaene der men alle var dessverre fullbooka. Kosta ca 1000 pr pers for en times flytur over Gran Canyon. Men siden de ikke hadde no ledig var det bare og kjøre bortover. Etter å ha stått nesten en time i kø og betalt 20dollar i inngangs penger var det bare og kjøre innover I skogen som faktisk kunne minne litt om norsk skog. Bare litt flatere og større trær. Etter et lite stykke med kjøring kom vi til det første utsiktspunktet langs veien og det var helt utrolig å se! Det ser nesten uekte ut. Ser nesten ut som en kjeeempe kuliss. Vanskelig og beskrive. Kult var det ihvertfall! Vi stoppa innom en haug med steder langs kanten for å filme og ta bilder. Var faktisk en liten flekk med snø og rim på bakken her. Carina gikk i shorts. Etter å ha sett solnedgangen startet vi turen tilbake til vegas. Når vi kom tilbake sjekka vi ut noen flere casinoer og vant litt på black jack :)

16.04.2006: Las Vegas-Santa Barbara
Startet dagen med å sjekke ut og kjørte et stykke ut av vegas for å spise frokost. Det var også et kjøpesenter der, som vi kikka litt rundt i før vi dro videre til Santa Barbara. Resten av dagen gikk med til kjøring. Var ganske mye trafikk ettersom det var slutten på påskehelga. Blir faktisk stillestående kø på fire og fem felter også hehe.. Fremme i Santa Barbara fant vi oss et koselig lite motell nede ved stranda.

17.04.2006: Santa Barara-San Francisco Highway 1!
Vi startet dagen med amerikanske pannekaker nede på en koselig resturant i strandkanten. Mmmmm… Vi blei ihvertfall mette! Etter en timestid med kjøring i fantastisk fint landskap. Grønne åser med fine trær så langt øyet kan se. Utrolig fint! Stoppa vi på Walmart hvor vi gikk inn og kikka litt og kjøpte litt forfriskninger. Vi fikk også kjøpt friske jordbær fra en jordbærgård litt lenger borti gata. STORE jordbær. Norske plommer er jo små iforhold! Veldig gode var de også! Vi spiste tre kurver :) Etter litt mer kjøring tok vi inn på highway 1 som er en verdenskjent vei langs california kysten og stillehavet. Her var det bratte stup rett ned i sjøen, grønne åser og fjell bak. Og noen steder var det så bratt og svingete som vi aldri har sett Ii norge. Hadde ikke vært så fremkommelig hvis det hadde vært glatt på veien her. Etter et par times kjøring og nok et stop for å filme litt, kom det plutselig en eldre mann bort til Christoffer og spurte om han ville hjelpe til å bære opp en baby elefant sel som hadde stranda og var dehydrert. Nede på stranda lå den helt livløs. Men etter at vi hadde putta den i et bur og bært/slept den opp fjellskråninga våknet den litt. De sa de fleste selene de reddet her overlevde. De hadde et senter for sjødyr i nød i en liten by litt lenger syd. De måtte også ha et navn til den så de spurte hva jeg het. Christoffer var et litt for vanlig navn her så den fikk etternavnet mitt isteden hehe.. Som baby veide den ca 40kg men som voksen ville den veie ca 2500kg! Store saker! Etter et noen timers kjøring til og noen flere stopp langs veien stoppet vi i Santa Cruz for og spise middag. Her spiste vi middag nede på en fin resturant på brygga med utsikt til solnedgangen og greier :) Men vi kjørte det siste stykket til San Francisco før vi tok kvelden.

18.04.2006 Onsdag: San Francisco
Startet dagen med å kjøre ned til sjøen hvor vi fikk fantastisk utsikt over Golden Gate Bridge og Alcatraz øya som egentlig heter angel island. Resten av dagen brukte vi inne i sentrum, hvor vi gikk rundt og kikka i butikker, drakk kaffe og så på livet og den fine byen. Her så vi alt som kan forbindes med San Francisco: De verdenskjente trikkene som går oppover de bratte bakkene, de dødskule brannbilene og den spesielle San Francisco arkitekturen. Varmt og fint i solen var det også. En herlig dag i denne vakre byen :) Til middag ble det super burrito, taco og enchiladas på byens elste meikanske resturant. Ai ai ai!

20, April 2006

19-20.04.2006 - San Francisco

Filed under: U.S.A - West Coast — ccreise @ 0:09
19.04.2006 - San Francisco

Frokost nede i byen paa en diner igjen =) Fine de der. Christoffer spiste egg bacon frokost mens Carina fikk noen herlige feite saftige blaabaer pannekaker. Naa er det saan att vi klarte og knuse skjermen paa pocketpcen Christoffer kjopte i Thailand saa vi maa skrive blogg paa internettkafeer etc fremover saa det er ikke alltid vi faar norske tegn paa tastaturet. Skal rette opp dette naar vi faar kjangs(norske tegn). Etter og ha faat i oss litt mat gikk vi opp en bratt bakke og gikk ned igjennom Chinatown. Her fikk vi kjopt noen jordbaer som vi spiste sammen med litt fresh drikke i vaarsola nede i en park. Haerlig! Saa tok vi en klassisk San Francisco trikk oppover bakkene foer vi gikk litt rundt og shoppa i downtown. Carina fikk handla litt paa Sixth Avenue foer vi la turen mot og over den kjente San Francisco brua "The Golden Gate Bridge" og fikk knipsa litt bilder av den. Kvelden gikk vel egentlig med til middag og litt avslappning paa rommet.

20.04.2006 - Flyturen til Florida

Daarlig med frokost i dag. Vi forrsov oss, kjorte feil til flyplassen og kom fem minutter for seint til innsjekkinga. Jaja.. det aardna seg til slutt med at vi maatte ta et litt senere fly til Chicago og bytta der til Miami. Saa vi fikk sett Chicago skyline baade i dagslys og by-night som de kaller det. Massiv flyplass har de ogsaa(O'hare heter den for de som er interesserte). Fremme i Miami ca midnatt til 21 maate vi finne avis og faa en leiebil. Det viser seg at de ikke har reservert en spesiell bil for vaer kunde saa man faar en eller annen ledig. Vi ble foerst tilbudt en Jeep Libery med 3.7liter men bagasjen var alt for liten saa vi fikk en kjedelig Ford Taurus istedet. Den var i det minste grei og kjoere. Tror den er brukt som sivilpolitibil rundt om kring her for biler foran og de vi kjoerer sagte forbi har en tendens til og sakke farta hehe.. Jaja.. Vi satte ihvertfall kursen soerover og kjorte et stykke paa vei ned til Key West foer vi blei trotte og fant oss et motell for natta.

 

Startside ] Opp ] [Søk]

Copyright © 2002 Øyvind Haugland
Sist endret:  13 januar 2019
 

  Interested in this stuff? Please write to:
 

HTML Counter            stats counter